Селтик привлече Александър Тонев

tonevceltic

Българският национал Александър Тонев премина в шотландския шампион „Селтик“.

24-годишният атакуващ халф на „Астън Вила“ ще играе за „детелините“ под наем до края на сезона, а в договора му има клауза за откупуване през лятото.

„Да се присъединя към „Селтик“ е невероятно. Чувствам се страхотно. Нямам търпение да се срещна с новите ми съотборници и да започна да играя за „Селтик“, заяви Тонев, който ще бъде вторият българин в историята на отбора след Стилиян Петров.

„Вече знам всичко за „Селтик“, а и всички в България познават „Селтик“. Вчера говорих със Стилиян Петров и той беше много щастлив за мен. Пожела ми успех и аз се надявам, че ще мога да се справя толкова добре тук, колкото той“, добави българинът.

Тонев беше привлечен в „Астън вила“ от полския „Лех“ (Познан) през миналото лято срещу 3.2 милиона евро. Той обаче не успя да се наложи. Българинът записа само 20 мача за „Вила“ през миналия сезон, като в повечето влизаше като резерва за по няколко минути в края.

Мениджърът Пол Ламбърт вече неколкократно показа, че няма намерение да разчита на бившия играч на ЦСКА през новия сезон.

За „Селтик“ предстои участие в плейофния кръг на Шампионската лига. Шотландците бяха разгромни с общ резултат 1:6 от „Легия“ (Варшава) в третия кръг, но бяха върнати в турнира след много спорно решение на УЕФА.

Последното препятствие за отбора на Рони Дейла преди групите на най-силния клубен турнир ще бъде словенският шампион „Марибор“. Първият мач е в Марибор на 20 август, а реваншът в Глазгоу е на 26 август.

„Александър е много бърз играч, който може да играе и да стреля еднакво добре с двата крака. Той вкара много голове по време на престоя си в „Лех“ и аз мисля, че с качествата си ще може да помогне на отбора да върви напред. Ние също можем да го направим по-добър играч“, коментира треньорът Дейла.

Инфо: dnevnik.bg

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.